Партийният вестник Дума има нов главен редактор. За и.д. на червеното

...
Партийният вестник Дума има нов главен редактор. За и.д. на червеното
Коментари Харесай

`Дума` с нов главен редактор - Йордан Мичев поема вестника

Партийният вестник " Дума " има нов основен редактор. За и.д. на аленото издание на 28 август бе назначен журналистът Йордан Мичев. Той сменя Таня Джаджева.

Новината удостовери самият Йордан Мичев в своя фейсбук профил.

По информация на OFFNews публицистичната рокада е по персонално предписание на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя не била удовлетворена от резултатите и публицистичната политика на вестника, а продажбите му също били слаби. 

Новият основен редактор е бил представен пред екипа и членове на Изпълнителното бюро на алените на " Позитано ", където е и редакцията на " Дума ". Корнелия Нинова изразила недоволството си от обстоятелството, че в този момент вестникът не звучи задоволително опозиционно и хапливо към ръководещите и че няма задоволително репортажи и следствия. 

Йордан Мичев е приел да се върне в България, с цел да поеме вестника. През последните години той живее в Англия, където работи за български медии там, както и отвън медийната сфера. Преди да замине, е работил за Стандарт ", " Тема ", " Монитор ", " Дума ", " Земя ". 

Новият основен редактор ще има 6-месечен изпитателен период. Засега няма информация дали Таня Джаджева остава е екипа. Във фейсбук Мичев разгласи, че търси да наеме стажанти за вестника.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР